Child pages
  • Avoinyliopisto.fi -tiedote 19.2.2013
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tiedote kaikille Avoinyliopisto.fi -päivittäjille 19.2.2013

Tämä tiedote on lähetetty kaikille yliopistojen yhdyshenkilöille, päivittäjille ja opistopäivittäjille sähköpostitse.

*** 

Korjauksia päivitystyökaluihin ja ulkoiseen näkymään

Meteorissa on havaittu useita pieniä ongelmia, joita korjaillaan ja seurataan koko ajan. Esimerkiksi tänä aamuna oli tuotantopäivitys klo 5:30-7 välillä, jona aikana päivitettiin NYT!-opintojen merkitsemistä. Päivitys nopeutti merkinnän näkymistä julkisella puolella. Myös muita korjauksia on tehty tammi-helmikuun aikana. Virheilmoituksia ja niiden selvitystyötä voi seurata JIRA -asianhallintajärjestelmässä: https://jira.csc.fi/browse/AVOIN (vaatii käyttöoikeudet).

 

Muistutus: Kuinka virhetilanteista ilmoitetaan

Olemme saaneet paljon päivittäjien tekemiä virheilmoituksia palautelomakkeen kautta sekä suoralla sähköpostilla henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen. Kun palautteet ja virheilmoitukset lähetetään näin, voi virheiden käsittelyprosessi pitkittyä. Muistutamme, että CSC:llä on käytössä ongelmien ilmoittamisen prosessi ja JIRA-asianhallintajärjestelmä, jota käytetään ylläpidossa erilaisten ongelmien käsittelyyn.

Pyydänkin kaikkia tutustumaan ongelmien ilmoittamisen prosessiin, joka on kirjattuna wikissä: https://confluence.csc.fi/display/AVO/Ongelmien+ilmoittaminen+JIRA.

Prosessin pääkohdat ovat, että päivittäjät ilmoittavat virheestä ensin yhdyshenkilölle, joka todentaa ongelman. Jos yhdyshenkilö ei pysty ongelmaa ratkomaan, hän tekee asiasta JIRA:an virheilmoituksen eli tiketin ohjeiden mukaisesti. Viestittely ongelmasta käydään JIRA:ssa. Ongelman ilmoittaja ja yhdyshenkilö testaavat mahdollisesti tehdyn korjauksen, kun sitä heiltä pyydetään.

Ongelmien käsittelyprosessin sujuvuuden kannalta on tärkeää, että kaikilla yliopistojen yhdyshenkilöillä on JIRA:n käyttöoikeudet. Muut avoinlaiset saavat tunnukset halutessaan myös. Ohessa txt-tiedosto, jossa kerrotaan ohjeet tunnusten saamiseksi.

JIRA löytyy osoitteesta https://jira.csc.fi/browse/AVOIN (vaatii yllämainitut käyttöoikeudet).

HUOM: Yllämainitulla w iki-sivulla on myös ohjeita siitä, miten tiketti kirjataan, miten siihen laitetaan testaustiedot sekä paljon muita ohjeita. Kannattaa katsoa! Wiki ja JIRA ovat todella helppo käyttää ja annan koulutusta niiden käyttöön mielelläni. :)

 

Mukavaa viikon jatkoa toivottaa Soile, avoinyliopisto(at)csc.fi