Skip to end of metadata
Go to start of metadata

JOO-opiskelu on ensisijainen tapa laajentaa tutkintoasi. Jos kotiyliopistosi ei sitoudu maksamaan hakemiasi JOO-opintoja, et voi saada puoltoa ja joustavaa opinto-oikeutta. Tämä ei kuitenkaan välttämättä merkitse sitä, että hakemiasi opintoja ei olisi mahdollista suorittaa ja hyväksyä tutkintoosi.

Joissain tapauksissa voit suorittaa opinnot toisessa yliopistossa esimerkiksi "erillisinä opintoina" ja sisällyttää ne tutkintoosi. Tällöin opinnot ovat usein opiskelijalle maksullisia. Selvitä kohdeyliopistosta erillisten opintojen suorittamismahdollisuus ja opintojen maksullisuus.

Useimpia yliopisto-opintoja on mahdollista suorittaa myös maksullisina avoimessa yliopistossa. Avointen yliopistojen tarjonnasta saat lisätietoa osoitteesta www.avoinyliopisto.fi

Myös yliopistoverkostot tarjovat tarjoavat kursseja ja opintokokonaisuuksia. Tarjonta on usein moni- tai poikkitieteellistä tai sisältää sellaisia opintoja, joita yksittäiset yliopistot eivät tarjoa. Suuri osa opetuksesta järjestetään verkko-opintoina. Joopas.fi-sivusto sisältää perustiedot  yliopistojen tieteenalaverkostoista ja niiden tarjoamista opinnoista.

 
  • No labels