Skip to end of metadata
Go to start of metadata

JOO-haku on kaksivaiheinen.

  • Ensimmäisessä vaiheessa haetaan oman kotiyliopiston puoltoa, noudata puoltohakemuksen osalta kotiyliopistosi aikatauluja ks. ohjeet: JOO-ohjeet yliopistoittain.
  • Toisessa vaiheessa puolletut hakemukset siirtyvät Joopas-järjestelmässä kohdeyliopistoon / paperiset hakemukset toimitetaan kohdeyliopistoon.

Yliopistoilla on kaksi eri JOO-opintojen hakukäytäntöä:

  • haku kaksi kertaa vuodessa, jolloin saapuvien hakemusten hakuajat päättyvät 30.4 ja 31.10.  (jos hakuajan viimeinen päivä on viikonloppuna, haku päättyy ensimmäisenä arkipäivänä) tai
  • jatkuva haku, jolloin hakemuksia käsitellään jatkuvasti.

Hakemus tulee toimittaa hakuajan päättymiseen mennessä puollettuna kohdeyliopistoon. Noudata puoltohakemuksen osalta kotiyliopistosi aikatauluja ks. ohjeet: JOO-ohjeet yliopistoittain.

Jos kohdeyliopisto noudattaa hakuaikoja, 30. huhtikuuta mennessä voit hakea seuraavana syksynä alkaviin opintoihin ja 31. lokakuuta mennessä kevään opintoihin.

Jos kohdeyliopisto noudattaa jatkuvaa hakua, hanki kotiyliopiston puolto ajoissa ja huolehdi että puollettu hakemus ehtii kohdeyliopistoon riittävän ajoissa ennen opintojen alkamista. Suositeltavaa on hakea seuraavan lukukauden opintoja edellisen lukukauden aikana. Ota aikataulussa huomioon myös loma-ajat.

Tarkista erikseen kielikeskusten kurssien hakuajat ja -käytännöt yliopistojen ohjeista/yhdyshenkilöiltä.

 
  • No labels