Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Testitapauksen tila:tuotannossa

Testitapauksen nimi

Hae organisaatioita

Palvelu

Organisaatiotietojen hallintapalvelu

Käyttäjät

OPH:n virkailija, Koulutustoimijan/Oppilaitoksen virkailija, Katselija, Organisaatiotietojen ylläpito Luku-, muokkaus- ja poisto-oikeus

Esiehdot

Organisaation tiedot on lisätty järjestelmään.

Jälkiehdot

Virkailija on löytänyt etsimänsä organisaation

Tyypillinen työnkulku

NumerointiOPHn virkailijan tyypillinen työnkulkuOdotettu tulos
1Avaa päänavigaatiosta Organisaatiot otsikkon alta Organisaatiotietojen ylläpitoJärjestelmä avaa organisaatioiden Hakunäytön
2Syötä  hakuehto sanahakukenttään. Voit käyttää hakusanana koulutustoimijan tai oppilaitoksen tunnusta, nimeä tai nimen osaa. 
3Käynnistä haku Hae -painikkeella

Järjestelmä  näyttää listan annettuihin hakuehtoihin sopivista organisaatioista. Mikäli hakuehtoihin sopivia organisaatioita ei löydy järjestelmä antaa ilmoituksen "Valitulla hakuehdolla ei löydy yhtään hakutulosta"

Oletuksena hakutuloksessa on organisaatiot jotka ovat Aktiivinen tilassa. Lisäksi listassa on oltava organisaatiot joiden lakkautuspäivä on tulevaisuudessa kuluvaan päivään nähden. Listassa tulee näkyä organisaation nimi, tila, koulutustoimijan Y-tunnus tai mahdollinen Virastotunnus, oppilaitoksen Tilastokeskuksen 5 numeroinen tunniste sekä organisaatiotyyppi.

4Näpäytä hierarkiapainiketta organisaation nimen edessäJärjestelmä  avaa listan mahollisista organisaation aliorganisaatioista
5Näpäytä listalta etsimäsi organisaation nimen  edessä olevaa valikkokuvakettaJärjestelmä  avaa valikon. Opetushallituksen virkailijalla on valikossa seuraavat toiminnot: Tarkastele, Muokkaa, Luo aliorganisaatio ja Poista.  Vaihtoehtoisesti tarkastele näkymään voi siirtyä näpäyttämällä oragnisaation nimeä. Tarkastelunäkymän Muokkaa toiminnon kautta voi siirtyä päivitysnäytölle.
6Näpäytä Virkailijan työpöytä toimintoa (Talon kuva)Järjestelmä  sulkee Organisaatiotietojen ylläpitonäytön ja avaa Virkailijan työpöytänäkymän.
 OPHn virkailijalla on näytöllä painikkeet Luo ylimmän tason organisaatio ja Hallinnoin ryhmiä 
Numerointi

Koulutustoimijan/Oppilaitoksen virkailijan tyypillinen työnkulku

Odotettu tulos
1Avaa päänavigaatiosta Organisaatiot otsikkon alta Organisaatiotietojen ylläpitoJärjestelmä  avaa organisaatioiden Hakunäytön
2 Järjestelmä  hakee virkailijalle ilman hakua organisaatiot joihin hänellä on  päivitysoikeudet. Oletuksena hakutuloksessa on organisaatiot jotka ovat Aktiivinen tilassa. Lisäksi listassa on oltava organisaatiot joiden lakkautuspäivä on tulevaisuudessa kuluvaan päivään nähden. Listassa tulee näkyä organisaation nimi, tila, koulutustoimijan Y-tunnus tai mahdollinen Virastotunnus, oppilaitoksen Tilastokeskuksen 5 numeroinen tunniste sekä organisaatiotyyppi.
3Näpäytä  hierarkiapainiketta organisaation nimen edessä.Järjestelmä  avaa listan organisaation mahollisista aliorganisaatioista.
4Näpäytä listalta etsimäsi organisaation nimen  edessä olevaa valikkokuvakettaJärjestelmä  avaa valikon. Koulutustoimijan/Oppilaitoksen virkailijalla on valikossa seuraavat toiminnot: Tarkastele, Muokkaa. Jos koulutustoimija on valinnut oppilaitoksen voimintovalikossa on edellisten lisäksi Lisää aliorganisaatio. Vaihtoehtoisesti tarkastele näkymään voi siirtyä näpäyttämällä oragnisaation nimeä. Tarkastelunäkymän Muokkaa toiminnon kautta voi siirtyä päivitysnäytölle.
5Näpäytä Virkailijan työpöytä toimintoa (Talon kuva)Järjestelmä  sulkee Organisaatiotietojen ylläpitonäytön ja avaa Virkailijan työpöytänäkymän.

 

 

Vaihtoehtoiset työnkulut ja poikkeustilanteet

NumerointiKoulutustoimijan/Oppilaitoksen virkailijan vaihtoehtoinen työnkulku. Virkailija hakee organisaatioita joihin hänellä on katselijaoikeudet 
1Avaa  päänavigaatiosta Organisaatiot otsikkon alta Organisaatiotietojen ylläpitoJärjestelmä  avaa organisaatioiden Hakunäytön
2Näpäytä näytön yläosassa olevaa Poista valinta toimintoaNäytöllä oleva Poista valinta toiminto muuttuu muotoon Palauta oletus
3Syötä hakuehto sanahakukenttään. Voit käyttää hakusanana koulutustoimijan tai oppilaitoksen tunnusta, nimeä tai nimen osaa. 
4Käynnistä haku Hae -painikkeella

Järjestelmä  näyttää listan annettuihin hakuehtoihin sopivista organisaatioista. Mikäli hakuehtoihin sopivia organisaatioita ei löydy järjestelmä antaa ilmoituksen "Valitulla hakuehdolla ei löydy yhtään hakutulosta".

Oletuksena hakutuloksessa on organisaatiot jotka ovat Aktiivinen tilassa. Lisäksi listassa on oltava organisaatiot joiden lakkautuspäivä on tulevaisuudessa kuluvaan päivään nähden. Listassa tulee näkyä organisaation nimi, tila, koulutustoimijan Y-tunnus tai mahdollinen Virastotunnus, oppilaitoksen Tilastokeskuksen 5 numeroinen tunniste sekä organisaatiotyyppi.

5Näpäytä hierarkiapainiketta organisaation nimen edessäJärjestelmä  avaa listan mahollisista organisaation aliorganisaatioista.
6Näpäytä  listalta etsimäsi organisaation nimen edessä olevaa valikkokuvakettaJärjestelmä avaa valikon.Virkailijalla jolla on organisaatioihin lukuoikeudet, toimintovalikossa on toiminto Tarkastele. Vaihtoehtoisesti tarkastele näkymään voi siirtyä näpäyttämällä oragnisaation nimeä. Muokkaa toimintoa ei saa olla näytöllä.
7Paluu omiin organisaatiotietoihin. Tyhjennä annetut hakuehdot, näpyttämällä toimintoa Palauta oletus  ja sen jälkeen Hae-painiketta.Järjestelmä avaan virkailijan oman organisatiopuun johon hänellä on päivitysoikeudet.
NumerointiVaihtoehtoinen työnkulku Hae organisaatioita ja tyhjennä valitut hakuehdotOdotettu tulos
1-3Seuraa  OPHn virkailijan tai katselijan tyypillistä työnkulkuaMikäli hakuehtoihin sopivia organisaatioita ei löydy järjestelmä antaa ilmoituksen "Valitulla hakuehdolla ei löydy yhtään hakutulosta"
4Paina  Tyhjennä painiketta tai poista annettu hakehto askelpalauttimellaJärjestelmä  tyhjentää valintalistoista valitut hakuehdot ja sanahakukentän
5Anna  uudet hakuehdot 
NumerointiKaikkien virkailijoiden vaihtoehtoinen työnkulku Tarkennettu hakuOdotettu tulos
1Näpäytä Tarkennettu haku toimintoa. (Vapaasanahakukentän alapuolella)Järjestelmä näyttää sanahaun lisäksi tarkentavat hakuehdot: Kotipaikka (voimassa olevat kunnat), Organisaatiotyyppi (voimassa olevat), Oppilaitostyyppi (voimassa olevat) ja organisaation tila vaihtoehdot: Näytä kaikki Näytä vain aktiiviset ja Näytä vain lakkautetut.  
2Vrikailija voi valita hakuehdot alavetovalikosta tai valitsemalla organisaation tilan.Järjestelmä  näyttää listan annettuihin hakuehtoihin sopivista organisaatioista. Mikäli hakuehtoihin sopivia organisaatioita ei löydy järjestelmä antaa ilmoituksen "Valitulla hakuehdolla ei löydy yhtään hakutulosta".
NumerointiNegatiiviset skenaariotOdotettu tulos
E1Koulutustoimijan/Oppilaitoksen   virkailijan tyypillisen työnkulun kohta 2 ja vaihtoehtoisen työnkulun kohta   5.Katselijan tyypillinen työnkulku  3.   Hakuehdoilla ei tule yhtään hakutulostaVirkailijalle   annetaan ilmoitus, että valitulla hakuehdolla ei löydy yhtään hakutulosta

Erityisvaatimukset

 

Huomioita