Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Testitapauksen tila:tuotannossa

Testitapauksen nimi

Muokkaa organisaation tietoja

Palvelu

Organisaatiotietojen hallintapalvelu

Käyttäjät

OPHn virkailija, (käyttäoikeusryhmä rekisterinpitäjä), Koulutustoimijan/Oppilaitoksen virkailija (käyttöoikeusryhmä oppilaitos- ja tarjontakäyttäjä)

Esiehdot

Organisaatio on lisätty järjestelmään ja organisaatio on aktiivinen (voimassa)

Jälkiehdot

Virkailija on voinut muokata organisaation tietoja hänelle annetuin valtuuksin (käytönhallinta ja kenttäkohtaiset oikeudet)

Tyypillinen työnkulku

NumerointiOPHn ja koulutustoimijan/oppilaitoksen virkailijan tyypillinen työnkulkuOdotettu tulos
1Näpäytä listassa olevan oraganisaation edessä  olevaa valikkokuvaketta ja valitse valikosta Muokkaa tai näpäytä organisaation nimeä. Näpäytä tarkastelunäkymän Muokkaa painiketta.

Organisaation päivitys-näyttö avautuu niin, että näytön yläosassa on organisaation perustiedot valmiina auki.

 Tämä testitapaus ei sisällä organisaation nimenmuutosta. TESTITAPAUS: Muuta oppilaitoksen nimeä 
2

Virkailija voi muokkaa organisaation tietoja (tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia). Koulutustoimijan/Oppilaitoksen virkailijan oikeuksilla osa kentistä on kirjoitussuojattu. Kirjoitussuojattujen tietokenttien ylläpidon tekee Opetushallituksen virkailija.

Muut täytettävät kentät ovat omissa osioissaan. Näpäytä esim. Hakijapalvelut otsikkoa. Suomen-, ruotsin-, ja englanninkielisille tiedoille on omat välilehdet. Tiedon voi kirjata myös muilla ISO-639-1 standardin kielillä

Järjestelmä avaa näytön jossa Organisaation perustiedot on auki oletuksena näytön yläosassa. Muut näytöt ovat osioissa (linkkien) takana. 

Järjestelmä avaa näytön jossa on oletuksena välilehdet suomen-, ruotsin- ja englanninkieliselle hakijapalvelun yhteystiedoille. Valikosta voin valita myös muut ISO-639-1 starndardin kielet.

3Tallenna organisaation tiedot Tallenna -painikkeellaTallenna painke on aktiivinen kun kaikki pakolliset tiedot on syötetty. Järjestelmä antaa ilmoituksen tallennuksen onnistumisesta
4Paina näytöllä olevaa Tarkastele-painiketta.Järjestelmä näyttää tiivistelmän organisaatioon tallennetuista tiedoista. Näytön yläosassa on perustiedot valmiina auki. Muut tallennetut tiedot ovat osio-otsikoiden takana. Eri kieliset tiedot ovat kukin omilla välilehdillään.
5Palaa organisaation muokkausnäytölle painamalla Muokkaa -painikettaJärjestelmä sulkee tiivistelmänäytön ja avaa uudestaan organisaation muokkausnäytön
6Paina näytöllä olevaa Paluu -painiketta (nuoli vasemmalle)Organisaatiotietojen muokkausnäyttö sulkeutuu  ja järjestelmä avaa Hae organisaatioita näytön

Vaihtoehtoiset työnkulut ja poikkeustilanteet

NumerointiTyönkulkuOdotettu tulos
E1Käynnistä toinen selain.  Kirjaudu sisään järjestelmään. Tyypillisen työnkulun stepit 1-3.   Yritä muuttaa saman organisaation tietoja kahdella eri selaimella yhtä aikaa. Kun olet muuttanut tiedot, paina "Tallenna" kummassakin selaimessa peräjälkeen.Ensimmäisen tallennuksen tiedot tallentuvat kantaan. Järjestelmä antaa ilmoituksen toisen tallennuksen epäonnistumisesta ja syyksi sen, että tietoa muutettiin toisaalla.
E2 Näytölle tuotiin ensimmäisen tallennuksen mukaiset tiedot.
E3Toista sama myös organisaatiotietojen "Organisaation esittely" - ja "Opiskelijan edut" osiossa.Päällekäinen tallennus ei onnistu millään näytöllä.
NumerointiTyönkulkuOdotettu tulos
E1 3. YTJ:stä haettavien tietojen muuttaminen on estetty jos virkailijalla ei ole päivitysoikeuksia. 
E2 3. Pakollisia tietoja puuttuuVirkailijalle näytetään mitkä pakolliset tiedot puuttuvat tai on virheellisesti tallennettu

Erityisvaatimukset

 

Huomioita