Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Vardan klinikkatoiminta on kesätauolla. Klinikkatoiminta jatkuu jälleen perjantaina 14.8.2020 klo 12-13.

Syyskaudella 2020 Varda-klinikoita järjestetään joka toinen perjantai klo 12 - 13 seuraavina päivinä: 14.8., 11.9., 25.9., 9.10., 23.10., 6.11., 20.11., 4.12. ja 18.12. Klinikkaa ei järjestetä 28.8. Vardan 1.9. käyttöönottokoulutuksen vuoksi.

Opetushallitus järjestää Varhaiskasvatuksen tietovarannon (Varda) klinikkatoimintaa verkossa osoitteessa https://meet.lync.com/oph.fi/kukka-maaria.berg/9KF24802.

Klinikoiden tarkoitus on tukea varhaiskasvatustoimijoita (kuntia, kuntayhtymiä ja yksityisiä varhaiskasvatuksen palveluntuottajia) sekä järjestelmätoimittajia Vardan käyttöönotossa ja käytössä.

Klinikat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa Vardan parissa työskentelevät varhaiskasvatustoimijan edustajat, kuten Varda-tietovastaavat, Varda-järjestelmävastaavat ja Vardan käyttäjät sekä varhaiskasvatusjärjestelmien toimittajat, voivat esittää Vardaan liittyviä kysymyksiä ja käydä keskustelua Vardan asiantuntijoiden kanssa. Klinikan osallistujat pääsevät mukaan myös Vardan yhteiskehittämiseen, sillä klinikoissa Vardan kehittäjäorganisaatioiden edustajat voivat kysyä osallistujilta Vardan tulemaan toimintaan liittyvistä asioista tai kysyä kiinnostuneita mukaan testaamiseen. Klinikoilla ei ole ennakkoilmoittautumista eikä ennalta määrättyä ohjelmaa, vaan klinikoiden sisältö määräytyy osallistujien kysymysten ja yhteisen keskustelun pohjalta. Jos sinulla on kysyttävää tai keskusteltavaa Vardasta, tulethan mukaan heti klinikan alussa, sillä klinikka päätetään ennen klo 13, mikäli osallistujilta ei nouse esiin kysymyksiä tai keskusteltavaa.

Kysymyksiin klinikoilla vastaavat Vardan tekniset asiantuntijat ja sisältöasiantuntijat. Klinikoilla esitetyt kysymykset vastauksineen julkaistaan Vardan Klinikkakohtaiset kysymykset ja vastaukset -sivulla. Osa kysymyksistä ja vastauksista kopioidaan UKK-listaukseen, josta löytyvät linjausta vaativat asiakokonaisuudet sekä usein esiin nousevat kysymykset mm. Vardan käytöstä. 

Tervetuloa mukaan!

Ohjeet

Miten pääsen linjoille?

Kokeilethan yhteyden muodostamista ennen klinikan alkua. Suosittelemme käyttämään Internet Explorer (IE) -selainta.

Osallistuminen Skype For Business -työpöytäsovelluksella

1. Osallistu kokoukseen klikkaamalla linkkiä: https://meet.lync.com/oph.fi/kukka-maaria.berg/9KF24802

2. Avautuvasta ikkunasta valitse  "Käytä sen sijaan Skype for Business-työpöytäsovellusta"

3. Seuraavaksi tarkista että "Käytä sovellusta..." on valittuna

 Tämän jälkeen sinut liitetään automaattisesti kokoukseen.

 

Jos käytössäsi ei ole Skype for Business-työpöytäsovellusta

Voit liittyä kokoukseen myös selaimeen avautuvan Skype-kokoussovelluksen kautta.  https://meet.lync.com/oph.fi/kukka-maaria.berg/9KF24802 . Lisää oma nimesi ja paina Liity-painiketta.

Seuraa selaimen ohjeita Skype-kokoussovelluksen asentamiseen. Esimerkiksi Internet Explorerissa, valitse Suorita kun näet ilmoituksen selaimen ikkunan alareunassa.


Miten kysyn kysymyksiä klinikan aikana?

Klinikan aikana voit lähettää kysymyksiä joko pikaviestin kautta tai kysyä kysymyksen suoraan paikalla olevilta Vardan asiantuntijoilta. Jos haluat esittää kysymyksesi ääneen, voit pyytää pikaviestillä puheenvuoroa.

  

En halua käyttää pikaviestejä vaan kysyä kysymykseni suoraan. Miten saan puheoikeudet?

Kysymysten kysymistä varten suosittelemme mikrofonillisten headset-kuulokkeiden käyttöä. Jos käytät headset-kuulokkeita, ne kannattaa kytkeä tietokoneeseen ennen kuin liityt kokoukseen.

Skype-kokouksessa voit kysyä kysymyksesi suoraan poistamalla mikrofonisi mykistyksen ruudun alalaidasta. Kun olet esittänyt kysymyksen, muista mykistää mikrofonisi uudelleen.

 

Oliko kokoukseen liittymisessä teknisiä ongelmia ? Jäikö kysymyksesi esittämättä? Postia ja palautetta voit lähettää osoitteella: varda@opintopolku.fi.