Blog
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

RAKETTI-hankkeen uutiskirje 12/2013, 5.12.2013

Sisältö:

  • Hankkeen tapahtumat ja viestintä
  • OPI ja sen liitännäishankkeet
  • TUTKI ja sen liitännäishankkeet
  • Korkeakoulujen tietomalli
  • TIPTOP-projekti

*********************

Hankkeen tapahtumat ja viestintä

RAKETTI-hankkeen päätösseminaari järjestetään 28.3.2014 Heurekassa. Lisätietoa tilaisuudesta lähetetään ensi vuoden puolella.

Raketti-kalenterista löydät kaikki RAKETTI:in liittyvät kokoukset ja tapahtumat.

Soile Pylsy siirtyy pois RAKETTI-hankkeen viestinnästä ja toivottaa kaikille iloista Joulun aikaa!

 

OPI ja sen liitännäishankkeet

RAKETTI-ohjausryhmä on opiskelijaksi- ja lukuvuosi-ilmoittautumispalvelun (OILI) projektointisuunnitelmaan saatujen 31 lausunnon perusteella 12.11. kokouksessaan linjannut, että projektin toteuttamisen edellytykset täyttyvät ja CSC voi organisoida korkeakoulujen välisen projektisopimuksen.

Synergiaryhmän vuoden viimeinen työpaja järjestettiin 3.-4.12. Vaasassa. Työpaja alkoi opiskelijaksi- ja lukuvuosi-ilmoittautumispalvelun määrittelyn kick off  -tilaisuudella, jälkimmäisenä päivänä puolestaan syvennyttiin korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuriin. Synergiaryhmän seuraava etäkokous järjestetään 18.12. Ryhmän tapaamiset ovat avoimia kaikille korkeakoulujen asiantuntijoille.

Ekosysteemiryhmä sorvasi 29.11. ehdotuksen yhteisistä käytännöistä terveydenhuollon ammattihenkilöiden pätevyystietojen toimittamiseksi korkeakoulujen valtakunnalliseen tietovarantoon.

Osahankkeen ohjausryhmän kevään kokoukset järjestetään 24.1. ja 10.3.

Hyödynnä kevään tapaamisista sopiessasi opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon tapahtumakalenteria, jonne yhdessä kootaan lukkoon lyötyjen tilaisuuksien ajankohdat.

OPI-osahankkeen alainen CSC:n EDEN-kehitysympäristö tarjoaa korkeakouluille modernit ylläpidetyt projektityökalut järjestelmäkehitykseen. Ympäristö ja työkalut tukevat ketteriä kehitysmalleja ja ne on suunniteltu palvelemaan erityisesti sellaisia kehitysprojekteja, joissa on useita toteuttajia ja useita asiakkaita eri toimipisteissä. Palvelu skaalautuu niin pienille muutaman hengen projekteille kuin laajoille monitoimittajaprojekteillekin.

 

TUTKI ja sen liitännäishankkeet

TUTKI järjestää tutkimushallinnon korkeakouluyhteistyön kick off -tilaisuuden 14.1.2014. Tilaisuus on suunnattu monipuolisesti tutkimuksen hallinnon eri osa-alueita edustaville henkilöille korkeakouluissa. Ilmoittautumisaika päättyy 3.1.2014. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet.

Julkaisutietoportaali JUULIin on päivitetty yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen vuoden 2012 julkaisutiedot.

TUTKI-tietomallityöryhmän 8.11.2013 järjestämässä workshopissa käsiteltiin tutkimuksen asiantuntijatehtäviin liittyvien käsitteiden määrittelyä sekä luokittelua.

Tietomallityöryhmä luovutti loppuraporttinsa TUTKI-ohjausryhmälle. Ohjausryhmä kannatti raportin toimenpide-ehdotuksia, jotka koskivat tietomallin laajennuksia, jatkokehittämiskohteita ehdotuksen pysyvän työryhmän nimeämiseen tutkimuksen alueen tietomallityöhön. Laajennusehdotukset viedään vielä KOKOA-koordinaatioryhmän käsiteltäviksi.

TUTKI-ohjausryhmä kokoontuu vielä kaksi kertaa ennen RAKETTI-hankekauden päättymistä: 29.1.2014 ja 12.3.2014.

 

Korkeakoulujen tietomalli

OPI-osahankkeen Synergiaryhmä käsittelee Vaasan työpajassaan myös tilannekatsauksen koulutustarjontatietojen esittämisestä tietomallissa.  

TUTKI-osahankkeen tietomallityöryhmä on saanut valmiiksi asiantuntijatehtävien luokittelua käsittelevän työnsä. Kokonaisuus ehdotetaan lisättävän tietomalliin meriitit -käsitteen nimellä. Lisäksi työryhmä ehdottaa tutkimusryhmä -käsitteen lisäämistä tietomalliin.

Korkeakoulujen tietomalli on joukko käsitteiden kuvauksia, jotka on laadittu tietojärjestelmien yhteentoimivuuden ja tietojen yhteismitallisuuden kehittämiseksi.

 

TIPTOP-projekti

Tiptopissa on luotu rajapinta Virta testiympäristöön, jonne myös on viety Tiptopin demo-oppijoiden suoritukset. Lisäksi Tiptop:iin on lisätty muun muassa OAMK:n liiketalouden tutkintorakennepuun tiedot sekä Peppi-konsortion OPS-tietoja. Näin olleen Tiptopissa lähestytään pistettä, jossa HOPS- ja AHOT palvelut voivat hyödyntää Virran tietoja ja oikeita tutkintorakenteita.
Tiptop-projektissa tuotetaan oppijoille (ja ohjaustahoille) kansallinen, korkeakouluriippumaton malli palvelukokonaisuudesta, joka edistää oppijoiden opintoihin kiinnittymistä, opintojen etenemistä ja tutkintojen loppuun suorittamista. Koulutus- ja opetustarjonnan tarkastelupalvelu tarjoaa oppijalle mahdollisuuden tarkastella koulutusta tutkinto- ja korkeakoulurajojen yli. Lisätietoa: www.csc.fi/sivut/tiptop.

 

Rakettilaiset toivottavat kaikille hyvää Itsenäisyyspäivää, rauhaisaa Joulun aikaa sekä menestyksekästä Uutta Vuotta!

 

Voit lähettää palautetta uutiskirjeestä osoitteella raketti(at)csc.fi.