Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Info
iconfalse

Tässä ohjeessa kuvataan valintaesityksen hyväksymiseen liittyvät vaiheet ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa. Tarkemmat määräajat ovat kuvattu kunkin haun tarkennetussa aikataulussa.


Valintoihin liittyvät toiminnot löytyvät valitsemalla palvelun ylänavigaatiosta "Hakemukset ja valinnat" → "Valintojen toteuttaminen" → "Haku" (hakukauden yhteishaku alasvetovalikosta) → hakukohdeHakukohde.


Expand
titleValintaesityksen tarkistaminen


Ennen kuin yhteishaun valintatulokset saa julkistaa, avataan valintaesitykset aina koulutuksen järjestäjille tarkistuksia varten. Valintaesitystä ei voi hyväksyä eikä tuloksia julkistaa ennen kuin valintaesityksen tarkistamisaika on päättynyt, ja OPH ilmoittanut että valintaesityksen saa hyväksyä. Jos valintaesityksessä huomataan virheitä, tulee niistä viipymättä ilmoittaa Opintopolun neuvontaan.


Valintaesityksen tarkistaminen tapahtuu välilehdellä "Sijoittelun tulokset" ja "Valintaesitys-raportilla" (Raportointi ja viestintä → Raportointi).

(klikkaa suuremmaksi)

Sijoittelun tuloksissa näkyvät ensimmäisinä harkintaan perustuvassa valinnassa hyväksytyt hakijat ja tämän jälkeen muut hakijat pisteiden mukaisessa järjestyksessä (hyväksyty/varasijalla olevat/hylätyt jne.).


Jos virheitä ei löydy tarkistusaikana, OPH erikseen luvan valintaesityksen hyväksymiseen ja kirjeiden tulostamiseen.


...