Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Opetushallitus luo yhteishaun hakulomakepohjan ja tekee yleiset ohjetekstit. Valmiina hakulomakkeelta löytyy seuraavat osiot: henkilötiedot, hakukohteiden lisääminen, pohjakoulutus ja lupatiedot.

Hakukohteet tulee olla joko valmis tai julkaistu tilassa, jotta ne voi lisätä hakulomakkeelle. Hakulomakkeen elementteihin voi liittää joko hakukohteen tai hakukohderyhmän. Hakukohderyhmät luodaan organisaatiopalvelussa ja ne pitää liittää koulutustarjonnassa hakukohteille.

Löydät hakulomakkeen hakemuspalvelun etusivun listasta nimellä Korkeakoulujen yhteishaku kevät/syksy xxxx.

Image Added

Hakulomakkeen muokkausnäkymään tultaessa osiot suljetaan vasemmasta alalaidasta ja pidetään kaikki kielitäpät valittuina.
Ennen hakuaikaa Opetushallitus lukitsee hakulomakkeen ja avaa sen vain pyynnöstä.

Image Added

Image Added

Yhteishaussa Opetushallitus muokkaa yhteisen vahvistussähköpostipohjan.
Hakija saa hakemuksen lähettämisestä vahvistussähköpostin, johon tulee yhteisen viestin lisäksi:

Otsikko: Opintopolku: hakemuksesi on vastaanotettu
Hakemusnumero, hakutoiveet, puuttuvat liitepyynnöt ja muokkauslinkki
Voit katsella ja muokata hakemustasi yllä olevan linkin kautta. Älä jaa linkkiä ulkopuolisille. Jos käytät yhteiskäyttöistä tietokonetta, muista kirjautua ulos sähköpostiohjelmasta.

Jos sinulla on verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sähköinen henkilökortti, voit vaihtoehtoisesti kirjautua sisään Opintopolku.fi:ssä, ja tehdä muutoksia hakemukseesi Oma Opintopolku -palvelussa hakuaikana. Oma Opintopolku -palvelussa voit lisäksi nähdä valintojen tulokset ja ottaa opiskelupaikan vastaan.

Älä vastaa tähän viestiin - viesti on lähetetty automaattisesti.

Ystävällisin terveisin

Opintopolku

Image Added

Hakulomakkeen nimen alla näkyy se haku, mihin hakulomake on liitetty haun ylläpidossa. Haun nimen viereisestä painikkeesta pääsee suoraan koulutustarjontaan tarkastelemaan haun tietoja. Testihakemus/virkailijatäyttö linkistä voi hakuun syöttää hakemuksen ja tarkastella hakulomaketta. Linkki on kertakäyttöinen, eikä urlia tule jakaa ulkopuolisille. Lomake linkki on hakuaikana lomakkeen linkki, jonka voi viedä esim. omille verkkosivuille.

Jokainen korkeakoulu luo yhteishaun hakulomakkeelle oman lomakeosion (käännökset) ja nimeää sen Opetushallituksen/ASPAn suosituksen mukaisesti. Korkeakoulun oman lomakeosion alle korkeakouluvirkailija luo kaikki oman korkeakoulun lisäkysymykset (elementit) ja liitepyynnöt (lukuun ottamatta pohjakoulutusliitteitä). Osioita voi luoda myös yhteisvalinnoille (yo) ja vastuuammattikorkeakoulujen ryhmäkysymyksille. Lomakeosio tulee aina siirtää lupatiedot-moduulin ja pohjakoulutusmoduulin välissä. Ennen haun alkua OPH siirtää osiot. Osioita voi siirtää raahaamalla. Lomakeosioiden lisäksi korkeakouluvirkailijan tehtäviin kuuluu tallentaa pohjakoulutusosion liitepyyntöihin omat hakukohteet tai hakukohderyhmät. Hakukohteet tai hakukohderyhmät tallennetaan niihin pohjakoulutusosion liitepyyntöihin, joista hakijalta halutaan saada sähköinen liite.

  • Liitepyynnöt eivät saa olla yhteishaun hakulomakkeella pakollisia
  • Korkeakoulujen pitää viedä omille osioille ja elementeille käännökset

Hakukohteen tai hakukohderyhmän liittäminen elementtiin: Kaikissa elementeissä on painike Näkyvyys lomakkeella: näkyy kaikille, jota klikkaamalla pääsee valitsemaan, minkä hakukohteen tai hakukohderyhmän elementtiin haluaa liittää. Kun elementtiin on valittu hakukohde/hakukohteita tai hakukohderyhmä näkyvät ne listauksena painikkeen alla ja painikkeen nimi muuttuu Näkyvyys lomakkeella: Vain valituille hakukohteille.

Lomakeosion tai elementit poistaminen: Kaikissa lomakeosioissa ja elementeissä on oikeassa yläkulmassa poista painike, jota painamalla painike muuttuu punaiseksi ja teksti muuttuu vahvista poisto. Uudelleen klikkaamalla osio tai elementti poistuu.

Hakemuspalvelussa tehdyt muokkaukset tallentuvat automaattisesti. Oikeaan yläkulmaan tulee teksti: Tietoja tallennetaan.

Yhtäaikainen muokkaus: Jos samaa hakulomaketta muokkaa yhtä aikaa kaksi tai useampi virkailija tulee sivun yläreunaan ilmoitus: Toinen käyttäjä teki muutoksen lomakkeeseen. Lataa sivu uudelleen ja tarkista omat muutokset.