Child pages
  • 1. Julkaisuista kerättävät tiedot
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Alla on OKM:lle sähköpostina tulleita kysymyksiä. Voit lisätä oman kysymyksesi "add comment" painikkeen kautta.

 

Kysymys:

Julkaisumaan määrityksessä sanotaan ”Lehden, monografian tai emojulkaisun julkaisumaa tai -maat.” Viime vuonna kuulemma sallittiin vain yksi maa. Onko nyt siis useampi maa sallittu?

Vastaus:

Tuohon on jäänyt viime vuodelta kirjoitusvirhe. Vain yksi maa on sallittu.

 

Kysymys:

Käsikirjan sivulla 31 oli ISBN:n kohdalla aikaisemmin huomio: ”Puuttuva tieto merkitään koodilla NNNN.” Näinkö ei enää ole?

Vastaus:

Kaikki puuttuvat tiedot jätetään tyhjäksi, teknisesti NNNN:t osoittautuivat turhiksi.

 

Kysymys:

Varmistan myös, että julkaisumaako on nyt pakollinen? Luonnoksessa se oli vapaaehtoinen.

Vastaus:

Julkaisun kansainvälisyys-tieto on pakollinen (kotimainen/kansainvälinen). Julkaisumaa on vapaaehtoinen.

 

Kysymys:

sivulla 34 suomenkielisessä versiossa on lähdetietokannan koodi ja siinä sanotaan että koodeja (jos on useampia) erotetaan toisistaan puolipisteellä. Kuitenkin tiedon muodossa sanotaan että kenttiä voi olla 5, käyttämättömät jätetään tyhjiksi. Miten pitää olla

Vastaus:

Kyseessä on kirjoitusvirhe käsikirjassa. Kuvaus kohta on oikein, tiedon muoto-kohta on väärin. Eli jos on useampia niin erotellaan puolipisteellä.

  • No labels

2 Comments

  1. Anonymous

    Suomalaisissa kirjoissa kustantajan nimi voi olla englanniksi tai suomeksi kirjan kielestä riippuen. Tallennetaanko suomenkielinen nimi vai se muoto, joka on julkaisussa?

    1. Kustantajatieto on tärkeä viitetieto julkaisujen julkaisufoorumitason tunnistamiseen. Julkaisufoorumin kustantajaluetteloissa kotimaiset kustantajat on mainittu pääsääntöisesti suomenkielisellä nimellä, mutta nimen kirjoittaminen suomeksi ei takaa mekaanista tunnistamista muuten kuin jos kustantajan nimi on kirjoittu täsmälleen samalla tavalla kuin Julkaisufoorumi-listassa. Nimeä tärkeämpiä tunnisteita ovat ISBN-koodi (korrektisti osat erotettu väliviivoin) ja kirjasarjan ISSN-koodi, eli näihin kannattaa panostaa.