Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tässä osiossa kuvataan koulutustarjonnan tallentamiseen liittyvät eri toimenpiteet lukiokoulutuksen lisähaussa.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä virkailija@opintopolku.fi tai soittamalla hakuneuvontaan 029 533 1010.


Koulutustarjontaan liittyvät toiminnot löytyvät valitsemalla palvelun ylänavigaatiosta "Koulutustarjonta" → "Koulutusten ja hakukohteiden ylläpito".

Yhteishaun vapaaksi jääneistä lukioiden aloituspaikoista voit ilmoittaa tekemällä koulutustarjontaan uuden hakukohteen. Yksityiskohtaisemmat koulutustarjonnnan ohjeet löydät tarvittaessa ohjeiden osiosta "Koulutustarjonnan tallentaminen kevään yhteishakua varten".


Valitse lukiokoulutus, joista haluat muodostaa lisähaun hakukohteen. Paina sen jälkeen ”Luo uusi hakukohde” –painiketta. Tämän jälkeen pääset luomaan hakukohteen lisähakuun täyttämällä hakukohteen tiedot, jotka avautuvat näytölle seuraavaksi. Valitse "Haku" kohtaan ”Lisähaku lukiokoulutukseen kevään 201x yhteishaussa vapaaksi jääneille opiskelupaikoille”. Kohdassa ”Hakuaika” näkyy oletusarvoisesti se aikaikkuna, jolloin lisähakuja voi järjestää. Täytä haluamasi hakuaika ja aloituspaikat. Aloituspaikkamääriä voi päivittää myös hakuaikana.


Lisähaussa tulee noudattaa samoja valintaperusteita kuin varsinaisessa haussa. Jos hakukohteessa on ollut pääsykoe varsinaisessa haussa, tulee pääsykoetta käyttää myös otettaessa opiskelijoita lisähaussa. Myös lukioiden mahdolliset keskiarvorajat ja painotetut arvosanat tulee olla samat kuin kevään yhteishaussa.


Tämän jälkeen voit tallentaa koulutuksen (valitse ”Tallenna valmiina”) Tämän jälkeen sinun tulee vielä julkaista hakukohde. Huomioi että vain Valmis-tilassa olevat hakukohteet voi julkaista. Julkaisu on tärkeä tehdä, jotta hakukohde näkyy oppijan puolella ja hakija näkee, että koulutukseen on käynnissä lisähaku.


Voit julkaista hakukohteen hakemalla ensin Hakukohteet –välilehdelle hakukohteen, jonka haluat julkaista. Paina hakukohteen nimen edessä olevaa valikkokuvaketta ja valitse avautuvasta ruudusta ”Julkaise”. Hakukohteen tilaksi muuttuu ”Julkaistu” (ks. vaiheet alla).

Julkaise hakukohde hakukohdelistauksesta painamalla hakukohteen nimen edessä olevaa valikkokuvaketta (1.), ja valitsemalla "Julkaise" (2.).

  • No labels