Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

JOOPAS-pääkäyttäjien tapaaminen maanantaina 14.1.2019 klo 11-15:30

Kokouspaikkana CSC Espoon Keilarannassa https://www.csc.fi/nain-loydat-csc-lle Helsingin suunnaasta helpoiten perillä pääsee Länsimetrolla.

Paikalla: Heli Kylliäinen (LUT), Suvi Lähteenmäki (TaiY), Sari Pulkkinen (TAU), Hely Lahtinen (TY), Sari Salmisuo (Aalto), Sini Ullgren (TAU), Ava Engström (Hanken), Niina Haapasilta (HY), Anne Rönkä (HY), Ken Snellman (ÅA), Päivi Rahkonen-Ellä (TY), Johanna Passiniemi (VY), Jukka Kohtanen (CSC)

Kokousagenda:

 1. Yliopistojen kuulumiset
  1. HY: 
   1. Harjoittelutyönä tilastoitu yhteistyöopintoja, nyt kun palvelua on keskitetty. Lähteviä on enemmän kuin saapuvia, mutta myös lähtevien määrät on laskeneet (ehtoja tiukennettu). 
   2. Laskutuksen resursseja on vähennetty ja nyt mietitään, että miten laskutusta voisi virtaviivaistaa. Laskutuksen tukitoimintoa ei saatu toimimaan johtuen puutteellisista tiedoista.
   3. Puroa ei vielä käytetä, koska ei ole resursseja opetella uutta eikä se automatisoi koko prosessia
  2. TY:
   1. Puron suoritussiirroissa on eri prosessit ÅA:n yhteistyössä ja muissa yhteistyöopinnoissa. Olisi hyvä lisäksi saada tieto, että onko "tiketti" jo jollakin virkailijalla käsittelyssä
   2. Syksyllä oli verkostotoimijoiden tapaaminen. Yritettiin mainostaa Joopasta ja Puroa, että olisi vain yksi palvelu sen sijaan, että eri verkostot käyttävät omia ratkaisujaan
  3. LUT:
   1. Laskutettavien määrät ovat pieniä
   2. FiTech:n osalta on jonkin verran haettu väärää kautta, mutta se on ratkennut ohjeistamalla virkailijoita
  4. TAU:
   1. Aikaisemmin on ollut vaihto-opiskelijoiden ristiinopiskelua. Nyt heille on tullut oma palvelu, ja on luovuttu JOOPAS-järjestelmässä oleva verkostopalvelu
   2. FiTechissä ei ole ollut ongelmia
   3. JOOPAS-käyttökatko jatkuu maaliskuun loppupuolelle. Huhtikuussa pitäisi pystyä hakemaan taas normaalisti. Kevään osalta haut ohjeistettiin tekemään syyslukukaudella.
   4. Purossa ei-teknisillä aloilla tuli n. 60 Puro-siirtoa. Yksi paperinen mahdollinen vilppitapaus tullut vastaan, joten halutaan siirtyä Puroon, josta väärennettyä tietoa ei tule.
   5. Aiotaan siirtyä kolmevuotisiin opetussuunnitelmiin
  5. Hanken:
   1. Paljon kansainvälisiä opettajia, josta syystä opetuksen aikataulutus ajoissa on hankalaa. Voisiko puollon antaa tietylle ajalle tietylle op-määrälle? Saattaa aiheuttaa suoritusten siirron yhteydessä ongelmia, kun ei ole hakuvaiheessa tarkempaa tietoa. Tarvittaessa virkaiilja voi myöhemmin tarkentaa hakutietoa - esim. haetaan kauppatieteisiin 5op, ja virkailija tarkentaa tämän myöhemmin tarjonan perusteella. 
   2. Maisterivaiheessa pyritty siihen, että opintojaksot ovat joko 5op tai 10op
  6. Aalto:
   1. Siirrytty kaksivuotiseen opetussuunnitteluun, pyritään minimimuutoksiin
  7. ÅA:
   1. TY-yhteistyössä ei laskuteta ja käytetään 
   2. Ei ole Puro käytössä, yritetään saada tänä vuonna käyttöön
   3. Peppi-käyttöönotto on kesken
  8. VY:
   1. FiTech-hakemuksia tulee 
   2. Vaasan korkeakoulukonsortio (paitsi VAMK) ottanut käyttöön Joopas-verkostotoiminnon
   3. Puron kautta tulee koko ajan enemmän suorituksia. Erityisesti yhteistyössä, jossa opintojen sisällöt on etukäteen sovittu, on prosessi toimiva. Käytön lisäämistä auttaisi se, että opiskelija voisi lisätä linkin opintojakson kuvaustietoihin
  9. TaiY:
   1. Ei Puroa käytössä
 2. Vuosi 2018
  1. FiTech on siirtynyt käyttämään kurssikantaa, eli opiskelija ohjataan valitsemaan opinto valmiista listasta. Tarve olisi myös saada kohdistettua haku tiettyyn korkeakouluun. Ongelmia on jonkin verran aiheuttanut HAKAan kuulumattomat opiskelijat (yritysten edustajat)
  2. Ristiinopiskelu ja esim. Examin kehitystyö tulevat tuomaan muutoksia.
 3. Konsortion toimintasuunnitelma 2019 (liite)
  1. Puro/Emrex -selvitys
   1. Tutustuttiin Ristiinopiskelupalvelun toimintaan ja samassa yhteydessä Puron ja Emrexin toimintaan ja keskusteltiin palvelujen yhdistämisestä
  2. Saavutettavuusdirektiivi
   1. Perustetaan pienryhmä valmistelemaan asiaa. Otetaan yhteyttä yliopistoihin asian tiimoilta myöhemmin
 4. Käyttäjätunnusten poisto
  1. Joopas-palvelussa kirjautumisen jälkeen jää käyttäjätunnus kantaan. Hakemukset liittyvät tunnuksen kautta henkilöön. Tunnuksia kuitenkin kierrätetään, ja syksyllä kirjautunut henkilö on saanut näkyville toisen henkilön tiedot. Tehdään muutos, että jos henkilö ei ole kirjautunut järjestelmään kahteen vuoteen, niin käyttäjätunnus poistetaan. Hakemukset jäävät silti palveluun, mutta poistetaan mahdollisuus saada toisen henkilö tiedot näkyviin. Virkailijat pääsevät näkemään hakemukset, mutta opiskelija ei, jos hän ei ole kirjautunut yli kahteen vuoteen järjestelmään.
 5. Tikettien priorisointi (liite)
  1. Priorisoitiin tiketit, suljettiin turhat ja tehtiin lisämäärittelyjä tarvittaessa
 6. Muut asiat
  1. Sovitaan, että laskut lähetetään ensisijaisesti sovitussa aikataulussa ja jos ei pysty aikataulussa niin tiedotetaan muille aikataulusta.

 

 • No labels

1 Comment

 1. Olisin halunnut lisätä ehdotuksen, että opiskelijalla olisi Purossa mahdollisuus toimittaa suorituksen lähetyksen yhteydessä myös linkki opintojaksokuvaukseen tai että siinä Viesti-kentässä olisi ohjeistettu jotenkin siten, että kyseiseen kenttään voi laittaa linkin opintojaksokuvaukseen tai lisätä kuvaustekstin.

   

  Tämä nopeuttaisi hyväksilukuprosessia ja saisin ehkä muutaman virkailijan lisää Puron käyttäjäksi.