Blog

Avoinyliopisto.fi –verkkopalvelun palvelimella katkoksia su 3.3. klo 6:00-8:00

Palvelintuottajamme Cygate Oy päivittää Windows-palvelimille tietoturvapäivityksiä sunnuntaina 3.3.2013 klo 6:00-8:00 välisenä aikana. Tuolloin päivitykset asennetaan ja palvelin käynnistetään uudelleen. Tämän vuoksi Avoinyliopisto.fi -verkkosivustolla tulee olemaan käyttökatkoksia.

Tiedote kaikille Avoinyliopisto.fi -päivittäjille 19.2.2013

Tämä tiedote on lähetetty kaikille yliopistojen yhdyshenkilöille, päivittäjille ja opistopäivittäjille sähköpostitse.

*** 

Korjauksia päivitystyökaluihin ja ulkoiseen näkymään

Meteorissa on havaittu useita pieniä ongelmia, joita korjaillaan ja seurataan koko ajan. Esimerkiksi tänä aamuna oli tuotantopäivitys klo 5:30-7 välillä, jona aikana päivitettiin NYT!-opintojen merkitsemistä. Päivitys nopeutti merkinnän näkymistä julkisella puolella. Myös muita korjauksia on tehty tammi-helmikuun aikana. Virheilmoituksia ja niiden selvitystyötä voi seurata JIRA -asianhallintajärjestelmässä: https://jira.csc.fi/browse/AVOIN (vaatii käyttöoikeudet).

 

Muistutus: Kuinka virhetilanteista ilmoitetaan

Olemme saaneet paljon päivittäjien tekemiä virheilmoituksia palautelomakkeen kautta sekä suoralla sähköpostilla henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen. Kun palautteet ja virheilmoitukset lähetetään näin, voi virheiden käsittelyprosessi pitkittyä. Muistutamme, että CSC:llä on käytössä ongelmien ilmoittamisen prosessi ja JIRA-asianhallintajärjestelmä, jota käytetään ylläpidossa erilaisten ongelmien käsittelyyn.

Pyydänkin kaikkia tutustumaan ongelmien ilmoittamisen prosessiin, joka on kirjattuna wikissä: https://confluence.csc.fi/display/AVO/Ongelmien+ilmoittaminen+JIRA.

Prosessin pääkohdat ovat, että päivittäjät ilmoittavat virheestä ensin yhdyshenkilölle, joka todentaa ongelman. Jos yhdyshenkilö ei pysty ongelmaa ratkomaan, hän tekee asiasta JIRA:an virheilmoituksen eli tiketin ohjeiden mukaisesti. Viestittely ongelmasta käydään JIRA:ssa. Ongelman ilmoittaja ja yhdyshenkilö testaavat mahdollisesti tehdyn korjauksen, kun sitä heiltä pyydetään.

Ongelmien käsittelyprosessin sujuvuuden kannalta on tärkeää, että kaikilla yliopistojen yhdyshenkilöillä on JIRA:n käyttöoikeudet. Muut avoinlaiset saavat tunnukset halutessaan myös. Ohessa txt-tiedosto, jossa kerrotaan ohjeet tunnusten saamiseksi.

JIRA löytyy osoitteesta https://jira.csc.fi/browse/AVOIN (vaatii yllämainitut käyttöoikeudet).

HUOM: Yllämainitulla w iki-sivulla on myös ohjeita siitä, miten tiketti kirjataan, miten siihen laitetaan testaustiedot sekä paljon muita ohjeita. Kannattaa katsoa! Wiki ja JIRA ovat todella helppo käyttää ja annan koulutusta niiden käyttöön mielelläni. :)

 

Mukavaa viikon jatkoa toivottaa Soile, avoinyliopisto(at)csc.fi

Hei

Avoinyliopisto.fi verkkopalvelun palvelimella on käyttökatkoksia 21. ja 22.10.2012:

21.10. klo 6-8 palvelimille tehdään Windows- palvelinjärjestelmiin ylimääräinen päivitys tietoturvallisuuden lisäämiseksi. Päivityksen vuoksi palvelimet joudutaan käynnistämään uudelleen.

22.10. klo 7.30-8.30 palvelimelle lisätään levytilaa verkkopalvelun käyttöön. Levytilauksen lisäyksen vuoksi palvelin joudutaan käynnistämään uudelleen.

Uudelleenkäynnistykset aiheuttavat verkkopalvelussa käyttökatkoksia merkittyinä ajankohtina.

Jos sinulla on kysyttävää näistä päivityksistä ja katkoksista, ole hyvä ja ota yhteyttä: avoinyliopisto(at)csc.fi. Toivomme ettei katkoksista aiheudu teille ja asiakkaillenne ylimääräistä harmia.

Ystävällisin terveisin Soile Pylsy, CSC

Meteoriin tehdään päivityksiä torstaina 2.8.2012 klo 08:00-10:00. Palvelussa saattaa esiintyä katkoksia tuona aikana, joten emme suosittele Meteorin käyttöä päivityksen aikana.

Pahoittelen pikaista aikataulua, joka johtuu loma-ajoista sekä siitä, että hakuajat alkavat 15.8. (jolloin päivitykset on tehtävä ennen sitä tai vasta syyskuulla). Uskon myös, että suurin osa päivittäjistä on vielä kesälomalla tällä viikolla, jolloin käyttäjiä on vähemmän.

Suurin osa päivityksistä koskee julkista näkymää. Muutokset ja korjaukset: https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=18777035.

Jos teille tulee ongelmia päivityksistä, noudattakaa ongelmien ilmoittamisen prosessia, jonka ohjeet löydätte wikistä: https://confluence.csc.fi/display/AVO/Ongelmien+ilmoittaminen+JIRA. Yliopistojen yhdyshenkilöt: http://www.avoinyliopisto.fi/fi-FI/Yhdyshenkilot/. Älkää ilmoita virheistä verkkopalvelun palautelomakkeen kautta!                                                                                                                                                                                          

Jos joitakin muutoksia tulee, ilmoitan asiasta heti. Ilmoitan myös, jos päivitykset saadaan aikaisemmin päätökseen kuin sille varattuna aikana.

Terveisin Soile Pylsy

Koordinaattori on työmatkalla Portugalissa 18.-24.6. ja kesälomalla 2.-28.7. väliset ajat. Kaikki asiat, mitkä voidaan hoitaa ennen lomia, pitää ilmoittaa ennen 29.6. (mm. käyttäjätunnukset, oppiaineiden lisääminen, tietojen muutokset…)

Matkan ja loman aikana lähettäkää kaikki Avoinyliopisto.fi -verkkopalvelua koskevat sähköpostit (palautteet, kysymykset, vikailmoitukset…) osoitteella avoinyliopisto@csc.fi. Postia lukee toinen henkilö, jolloin sähköposti tulee luetuksi ja kriittiset asiat käsitellyksi.

Terveisin Soile, koordinaattori

Palvelimella huoltokatkoksia 18.3. klo 6:00-8:00

Cygaten palvelinkeskuksessa suoritetaan huoltotoimenpiteitä sunnuntaina 18.3.2012. Kyseisenä ajankohtana palvelinkeskuksen tietoliikennelaitteita päivitetään. Huoltotöistä johtuen tietoliikenneyhteyksissä esiintyy ajoittain noin 5 min katkoksia. Huoltotyöt vaikuttavat verkkoliikenteeseen 6:00-8:00 välisenä aikana. Tämä siis vaikuttaa verkkosivujen toimintaan!

Ylläpidon joululomat 2011

Olen joululomalla 23.-27.12. ja 29.-30.12. väliset ajat, joten noina aikoina palvelumme on suljettu. Hoidan työtehtäviä 28.12. ja olen tavoitettavissa klo 9-15 hätätapauksien varalta.

Terveisin Soile, avoinyliopisto(at)csc.fi

JIRA, ongelmien käsittelyprosessi ja koulutusta

CSC:llä on käytössä JIRA-asianhallintajärjestelmä, jota käytetään Avoinyliopisto.fi -ylläpidossa erilaisten ongelmien käsittelyyn.

Koulutusta JIRA:n käyttämisestä

  • keskiviikkona 30.11. klo 14-15
  • torstaina 1.12. klo 10-11

etänä (Adobe Connect) osoitteessa: http://csc-fi.adobeconnect.com/livingroom/. Kirjaudu sisään vieraana (Guest), tarvitset mikrofonin ja kuulokkeet/kaiuttimet sekä mielellään oikeudet JIRA:an.

Jos tunnet tarvitsevasi apua, sinulla on kysymyksiä tms. niin tule osallistumaan.

Lisäksi ohjeita on saatavilla:

Avoinyliopisto.fi:n ylläpito tiedottaa:

Avoinyliopisto.fi -verkkopalvelussa käyttökatkoksia:

**

Meteorin versiopäivitys 31.10.2011

Meteoriin tehdään versiopäivitys maanantaina 31.10.2011 klo 10:00. Toimittaja on vahvistanut tämän aikataulun.

Toimittajan lisätietojen mukaan maanantaina palvelussa on käyttökatkos klo 10:00 eteenpäin. Katkos on arviolta noin 2 tuntia.

Älä käytä Meteoria klo 9:55 alkaen. Tiedotan teille sähköpostitse, kun palvelu on jälleen toiminnassa ja palvelua voi taas käyttää.

HUOM: Käyttökatkos koskee myös julkisia sivuja!

Versiopäivityksen yhteydessä myös verkkopalvelun värit tulevat muuttumaan. Oranssia Avoinyliopisto.fi -logoa voi yhä käyttää, vaikka värimaailmaan tehdään muutoksia. Teen muutokset Meteor-oppaaseen ja hienosäädön markkinoinnin ohjeistukseen maanantaiksi.

Jos teille tulee ongelmia versiopäivityksestä tai uusista väreistä, noudata ongelmien ilmoittamisen prosessia, jonka ohjeet löydät wikistä. Yliopistojen yhdyshenkilöiden tiedot löytyvät verkkopalvelusta ja wikistä. Älä ilmoita virheistä verkkopalvelun palautelomakkeen kautta!

**

Palvelimella huoltotoimenpiteitä 4.-5.11.2011

Avoinyliopisto.fi -verkkopalvelun palvelintoimittaja Crescom suorittaa huoltotoimenpiteitä perjantain ja lauantain välisenä yönä 4.-5. marraskuuta 2011.

Huoltotöistä johtuen tietoliikenneyhteyksissä esiintyy ajoittain lyhyitä katkoksia. Huoltotyöt vaikuttavat 4.11.2011 23:00 - 5.11.2011 04:00 välisenä aikana. Avoinyliopisto.fi -verkkopalvelun toimivuudessa saattaa siis esiintyä katkoksia huoltotoimenpiteiden aikana.

**

Pahoittelemme toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Päivitetty 27.10.2011

Avoimien yliopistojen neuvottelupäiviä 2011 vietetään Tampereella 12.-13.10.2011. Ohjelma on verkossa osoitteessa: http://www.uta.fi/opiskelu/avoimien_neuvottelupaivat/ohjelma/index.html.

Myös Avoinyliopisto.fi -portaali on mukana päivillä, kun ylläpito esittelee torstai-aamuna klo 9.00 CSC:n palveluja, verkkopalvelun kävijätilastoja sekä käy läpi yleisesti niitä valtakunnallisia hankkeita, joissa CSC on mukana ja joissa ylläpito varmistaa avoimen yliopisto-opetuksen edustuksen.

Neuvottelupäivillä nähdään!

Terveisin Soile

Avoinyliopisto.fi -palvelukonsortion johtoryhmän toinen kokous järjestetään tiistaina 6.9.2011. Kokouksessa esitellään mm. budjettiehdotus . Johtoryhmä kokoontuu vuosittain kaksi kertaa kokoustamaan. Kokouksen esityslista löytyy Aineistot > Johtoryhmän kokoukset -osiosta.

Ensimmäinen CSC:n järjestämä Avoinyliopisto.fi -verkkopalvelu / avoimien yliopistojen henkilöstön ja ylläpidon koko päivän tapaaminen on 26.9.2011 Helsingissä.

*

Päivään ovat tervetulleet kaikki yhdyshenkilöt ja heidän varahenkilönsä sekä yliopistojen päivittäjät. Pyydän teidän lähettävän viestiä eteenpäin yliopistonne päivittäjille. Toivomme mukaan henkilöitä eri käyttöoikeuksin varustetuista ryhmistä, koska iltapäivän ohjelmassa oleva testaus vaatii erilaisten käyttäjien panostusta.

*

Ilmoittautuminen on viimeistään 19.9.2011 klo 12.

*

Alustava ohjelma. Ohjelmassa on mm. ajankohtaiskierrosta, kerrottavaa palveluprosesseista ja tulevista muutoksista. Lisäksi puolet päivästä teemme testausta tulevan versiopäivityksen vuoksi, kuten edellä on mainittu.

*

Aurinkoisin terveisin Soile Pylsy

Avoinyliopisto.fi -verkkopalvelun ylläpitäjä on lomalla 11.-31.7.2011 välisen ajan. Luen sähköpostia lomalla satunaisesti. Avoimen yliopiston asioita, erityisesti mahdollisia virheilmoituksia, hoitaa Kristiina Uolia 11.-19.7.2011 välisenä aikana. Kaikki yhteydenotot pitää laittaa sähköpostilla osoitteella avoinyliopisto(at)csc.fi. Lopun ajasta eli 20.-31.7. välisenä aikana palvelumme on suljettu lomien vuoksi ja vain kriittiset tapaukset käsitellään.

HUOMIO: Jos yhdyshenkilöillä, päivittäjillä tai opistopäivittäjillä on jotakin lisättävää tietoa Meteoriin, esim. oppiaineita, niin pyydä lähettämään tiedot lisäyksistä sähköpostitse osoitteella avoinyliopisto(at)csc.fi viimeistään ke 6.7. Näin pystyn tekemään lisäykset ennen lomaani.

Terveisin Soile, ylläpitäjä

Ongelmien ilmoittamisen prosessi löytyy kohdasta Ylläpito ja kehitys > Ongelmien ilmoittaminen.

ARVOISA YHTEISTYÖKUMPPANIMME

Olemme muuttaneet!

Pyydämme lähettämään jatkossa Snellman-instituutti ry / Kuopion kesäyliopistoa koskevat kirjeet uuteen osoitteeseemme Asemakadulle.

Muut yhteystietomme säilyvät ennallaan.

UUSI OSOITE:
Snellman-instituutti ry
Kuopion kesäyliopisto
Asemakatu 7
70110 KUOPIO

.

Vanha osoite:

Snellman-instituutti ry

Kuopion kesäyliopisto

Savilahdentie 6 B L7

70210 KUOPIO

.

Ystävällisin terveisin

Sari Partanen

toimistosihteeri

Snellman-instituutti ry / Kuopion kesäyliopisto